1) Hogyan foglalhatom le a kiválasztott lakást?

Az előszerződés megkötésével és a 20% első részlet befizetésével.

2) Mi történik, ha több vevőnek is ugyanaz a lakás tetszik? Változik az ár?

Nem, nem változik az ár. Ez esetben az érdeklődőket megkérjük, hogy a meghirdetett finanszírozási kondíciónál (20-30-30-20%) ki tud kedvezőbbet ajánlani. Akivel a kedvezőbb feltételekkel tudunk szerződni azé lesz a lakás. Természetesen ez a versenyeztetés egy végső megoldás, amikor a vevők mindenáron ugyanazt a lakást szeretnék és időben egyszerre érkeztek.

3) A zsaluzia vagy a redőny tartozik-e bele az alapfelszereltségbe?

Mindkettő. A vevő saját belátása szerint választhatja ki, hogy melyik megoldást részesíti előnyben az árnyékoláskor. A redőny vagy beengedi a fényt vagy nem, közbülső fényáteresztő állapota nincs. A zsaluzia még teljesen leengedett állapotban is ereszt be kis fényt, de a lamellák állításával fokozatosan szabályozható, hogy mennyi fényt kívánunk beengedni a szobába. Minél délibb a tájolása a lakásnak, annál inkább a zsaluziát ajánljuk, mert akkor mi döntjük el, hogy a napfényből mennyi jöjjön be a szobába.

A szúnyogháló nincs benne az alapfelszereltségben, de gyári megoldás opcióként választható lesz.

4) Hogyan választhatom ki a hideg és melegburkolatokat?

Minden lakáshoz tartozik egy választható opciókat tartalmazó költségvetés. Ez egy konkrét összeg. A választható összetevők a műszaki leírásban meghirdetett szaniterekből, villanyszerelvényekből, a hideg és melegburkolatokból, valamit a fali csempékből áll. A számolásnál a hidegburkolatokra bruttó 5.500 forintos, míg a melegburkolatoknál bruttó 3.400 forintos négyzetméterárat használtunk.

A vevőnek csupán annyi lesz a dolga, hogy befárad a kivitelező saját kereskedésébe (Dominoepker.hu) és összeválogatja a neki megfelelő opciókat a felkínált lehetőségekből. Gyakorlatilag az egyetlen kötöttség, hogy a végén a lakáshoz tartozó keretösszegben maradjunk. Egyszerűen fogalmazva: el lehet térni az ajánlott opcióktól és lehet, hogy az egyiknél egy olcsóbb megoldást választva megoldható, hogy a másikból a drágább kerüljön beépítésre anélkül, hogy arra rá kellene fizetni.

Ha véletlen átlépnénk a lakás keretösszegét, akkor sincs gond, mert a különbség (CSAK a különbség!) kifizetésével máris a vevő által választott anyagokat építjük majd be.

5) Hol választhatok kocsibeállót?

Minden lakáshoz kötelezően tartozik egy gépkocsibeálló és egy tároló. A lakáshoz a saját épületének garázsszintjén lehet kocsibeállót választani. Innen a liftes lépcsőházakban lifttel és lépcsőn lehet feljutni a lakásokhoz. Plusz gépkocsibeálló vásárlására csak 2019. január 1. után van lehetőség a "B" épületben. Az igényeket folyamatosan felírjuk.